Az Office 365 rövid bemutatása

Az Office 365 rövid bemutatása

Az Office 365 története
A Microsoft a szoftvereinek és a szolgáltatásainak előfizetési díj ellenében történő értékesítését már évekkel ezelőtt elkezdte, de Magyarországon ezek csak az utóbbi 4-5 évben kezdtek népszerűvé válni. Az új szoftver- és hardver beruházások tervezésekor minden partnerünknek azt javasoljuk, hogy az árak, az előnyök és a hátrányok alapos mérlegelésével válasszanak az egyösszegű vásárlás, illetve az Office 365 előfizetési lehetőségek közül. Ha felveszi velünk a kapcsolatot az Elérhetőségek weboldalon látható telefonszámokon, illetve e-mail címeken, szívesen segítünk az Önnek megfelelő konstrukció kiválasztásában.

Mit nyújtanak a Microsoft „felhős” szolgáltatásai (Office 365, Azure és Intune)?

A legtöbb előfizetési csomag az Office 365 családhoz tartozik, de a felhős szolgáltatások fontos részét képezik az Azure és az Intune előfizetési lehetőségek is. Az igénybe vehető szolgáltatások száma hónapról hónapra növekszik, érdemes a választáshoz szakértő segítségét igénybe venni. Egy (nem teljes körű) lista a havi, illetve éves díj ellenében használható fontosabb Office 365, Azure és Intune szoftverekről és szolgáltatásokról:

 • Saját PC-n, offline módban futtatható Office 2019 szoftverek (pl. Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access).
 • Telepített Office nélkül, a böngészőben megnyitható és szerkeszthető Office dokumentumok (Office Online).
 • Az Office család további tagjai: Project, Visio (saját PC-re letöltve, offline módon futtathatók).
 • Vállalati, megosztott tárhely (SharePoint csoportwebhely).
 • 1 TB-os egyéni tárhely (Vállalati OneDrive).
 • 50 GB-os Exchange postafiók (minden eszközről, bárhonnan elérhető, a jogosultságok megfelelő kiosztásával és a megosztott postafiókok, címlisták, naptárak segítségével lehetővé válik a jól szervezett vállalati együttműködés, csoportmunka).
 • Vállalaton belüli és kívüli kommunikáció a Teams-szel, ami magában foglalaja a Skype Vállalati verzió funkcióit.
 • Yammer Enterprise (vállalaton belüli közösségi háló).
 • Azure előfizetés, számtalan lehetőséggel: saját infrastruktúra kiépítése nélkül, a Microsoft felhős szerverein létrehozható virtuális gépek (Windows Server, Linux stb.), webhelyek, webes szolgáltatások, SQL adatbázisok, tárhely foglalása (pl. a helyi gépek mentéséhez) stb.
 • Intune előfizetés: munkaállomások és mobil eszközök távoli menedzsmentje.
A felsorolt szoftverek és szolgáltatások sokféle előfizetési csomagban kaphatók, ezek részletes ismertetését és az aktuális árakat ld. az Office 365 árlistánkban. Nem könnyű eligazodni a sokféle egyösszegű, illetve előfizetéses konstrukció között, ezért szívesen segítünk az Elérhetőségek weboldalon látható telefonszámokon, illetve e-mail címeken. A 4-5 darabot meghaladó vásárlásoknál egyedi árajánlatot küldünk.

Az Office 365 előfizetések előnyei

Az egyösszegű vásárlásokhoz képest az Office 365 (valamint Azure és Intune) előfizetések néhány előnye:

 • A futtatni kívánt szoftverek árát nem egy összegben, hanem havi vagy éves részletekben lehet kifizetni. Az előfizetések számát rugalmasan lehet növelni, illetve (az előfizetési időszak végén) csökkenteni, illetve lemondani. A CSP előfizetésekben pedig havi vagy éves elkötelezettséget sem kell vállalni, hanem a létszámcsökkentés vagy az előfizetés lemondása is bármikor megengedett.
 • Az előfizetési díjat a tárgyidőszakban költségként lehet elszámolni, a szoftvert nem kell az immateriális javak között nyilvántartani.
 • A legtöbb szoftvert a céges előfizetéshez hozzárendelt (licenccel rendelkező) felhasználók több gépükön is futtathatják. A dobozos Office-t például csak egy gépre lehet telepíteni, de az Office 365 előfizetés keretében bérelt Office-t minden felhasználó maximum 5, saját használatú gépére telepítheti (ez nem azt jelenti, hogy egy előfizetést több dolgozó használhatna, hanem azt, hogy egy dolgozó több gépén is futtathatja a bérelt szoftvereket).
 • Az előfizetett szoftvereket tetszőleges nyelven használhatjuk (például a céges PC-nkre angol nyelvű, a notebookunkra magyar nyelvű Office-t telepítünk). A nyelveket bármikor megváltoztathatjuk.
 • A dobozos, továbbá az SA szoftverfrissítés nélkül megvásárolt Open mennyiségű licencű szoftverekhez nem kapjuk meg a későbbiekben megjelenő szoftververziók használati jogát. Ha például korábban megvettünk egy dobozos Office 2016-ot, akkor később nem lesz jogunk áttérni az Office 2019-re, hanem azt csak teljes áron tudjuk megvenni, így a korábbi beruházásunk kárba vész. Az Office 365 előfizetésekben szereplő szoftverekhez viszont jár a mindenkori legfrissebb verzió használati joga.
 • Ha a Microsoft valódi „felhős” szolgáltatásait vesszük igénybe (például: Exchange postafiók SharePoint csoportwebhely, OneDrive vagy Azure tárterület, Azure virtuális gépek, Azure webszolgáltatások, Azure SQL Server), akkor ezáltal megspórolhatjuk néhány szerver gép árát, amelyeket a helyi üzemeltetéshez meg kellett volna vennünk. A hardver költségeken kívül további megtakarítások: szoftver licenc díjak (szerver és CAL árak, valamint az SA szoftverfrissítési díj), a szerverek energiaköltségei (áram és hűtés), a telepítés, a szoftver és a hardver karbantartásának (javítás, patch-elés, új verziók telepítése) rendszeres költségei.
 • Ha a felhőben igénybe vett számítási kapacitás időszakosan változik (gondoljunk például a webshopok karácsony előtti csúcsforgalmára), akkor nem kell az évi néhány hetes extra terhelés miatt további helyi szervereket beállítanunk, mert a felhőben az erőforrásokat manuálisan vagy automatizáltan bármikor növelni vagy csökkenteni tudjuk, és csak a felhasznált kapacitásokért kell fizetnünk.
 • Az Office 365 szolgáltatásokhoz a Microsoft általában 99,9% – 99,95%-os garantált hozzáférési lehetőséget biztosít. Mennyibe kerülne ezt saját helyi szerverekkel megoldani?
 • A felhőben tárolt adatok biztonságát – az adatvesztés elkerülése érdekében – a Microsoft adatközpontokban a többpéldányos tárolás, valamint két, különböző országban működő adatközpontok közti folyamatos szinkronizálással biztosítja. Az illetéktelen személyek hozzáférésének megakadályozására megfelelő fizikai és hálózati védelem áll rendelkezésre, folytonos monitorozással. Egy kisvállalat az ilyen szintű biztonságot saját eszközökkel nem lenne képes megvalósítani.
Hogyan válasszuk ki a megfelelő konstrukciót és hogyan fizessük elő?

Az Office 365, Azure és Intune előfizetések aktuális ára az Office 365 árlistánkban, a hagyományos licencdíjak pedig az MS Office, illetve a Microsoft szerverek árlistáinkban láthatók. Nem könnyű eligazodni az egy összegben fizetendő, illetve az előfizetéses licencek által nyújtott lehetőségek között, ezért szívesen egyeztetünk Önökkel az Elérhetőségek weboldalon látható telefonszámokon, illetve e-mail címeken. Ha sikerült együtt kiválasztanunk a cégük számára legelőnyösebb konstrukciót, akkor konkrét árajánlatot küldünk a szóba jöhető alternatívákra.

Fontos: A Microsoft weboldalain látható forintos árak a Microsofttól közvetlenül vásárolható szoftverekre vonatkoznak. Mi a legtöbb szoftvert ennél alacsonyabb áron adjuk (az árlistánk alapján).

Egy hasznos lehetőség: Az Office 365 előfizetéseket a vásárlás előtt 30 napig ingyenesen ki lehet próbálni. Az Azure-nál pedig 170 euró értékű szolgáltatásokat lehet próbaképpen (ingyenesen) igénybe venni. Feltétlenül érdemes kihasználni ezeket a lehetőségeket, mert így tudunk megbizonyosodni arról, hogy az előfizetés megfelel a cég igényeinek. Javasoljuk, hogy a próba előfizetést az

Az Office 365 fizetési lehetőségei:

A megrendelt szolgáltatásról mi adunk ÁFÁ-s számlát, a weboldalunkon látható, illetve az árajánlatunkban szereplő (forintos) áron.
A legtöbb előfizetést euró alapon, céges bankkártyával is ki lehet fizetni, bár ez opció – forintra átszámolva – drágább a forintos előfizetéseknél. Ebben az esetben a Microsoft havonta vagy évente levonja a cég bankkártyájáról az euróban fixen meghatározott összeget (forint alapú bankkártyákról az aktuális euró eladási árfolyam szerinti átváltással).