Low-cost virtuális szerver szolgáltatás

Low-Cost virtuális szerver szolgáltatásunk nagy rendelkezésreállást, hibatűrést és széles skálázhatóságot kínál, azzal a kompromisszummal, hogy csak 64-bites Debian és Ubuntu Server operációs rendszer futtatható a virtuális szervereken, Xen alapú paravirtualizációban. A paravirtualizációt a hatékonyság és nagyobb teljesítmény érdekében alkalmazzuk.
 

Skálázhatóság

Minimum

Maximum

upgrade egység

Órajel

2.000 MHz

55.000 MHz

1.000 MHz

RAM

2 GB

124 GB

1 GB

Diszktér

20 GB

gyakorlatilag korlátlan

10 GB

A maximum értékeknél nagyobb órajel és RAM is rendelhető, azonban ilyenkor 4 héttel előre kell rendelni, valamint ilyen esetekre egyedi árazást és szerződési feltételeket alkalmazunk.

Aktuális virtuális szerverhoszting ajánlatunk:

 

Megrendelés

Amennyiben szolgáltatásunk elnyerte tetszését és szeretné megrendelni, úgy az alábbi dokumentumot kérjük, cégszerűen töltse ki, és juttassa vissza Ügyfélszolgálatunknak az office@integrity.hu címre.
Virtuális szerverhoszting adatlap 
 

Technikai ismertető

Virtuális órajel

A virtuális szerverhez előfizetett virtuális órajel garantáltan rendelkezésére áll. Bármikor upgrade-elhető nagyobbra, ehhez egyetlen újraindításra van szükség.
Egy fizikai gép aggregált órajelének a processzor magok, illetve hyperthreadek számának és a processzor (nem Turbo Boost, hanem a normál) órajelének szorzatát nevezzük. Például egy 6-magos hyperthreades kétprocesszoros E5645-ös kiszolgálógép esetén ez 57,6 GHz. A virtuális gép órajele az, amennyit ebből lineárisan arányosan legalább megkap (esetleg többet is kaphat, illetve a fizikai processzorok órajele a Turbo Boost miatt ideiglenesen gyorsabb is lehet elvben, bár ilyen kihasználtság nem fordul elő, mert alulterheljük virtuális gépekkel a fizikai kiszolgálószervereket). Egy 16000 MHz-es gép így több mint egynegyedét kapja meg egy 57,6 GHz-es fizikai gépnek, így egy ilyen fizikai gép maximum 3 ilyen virtuális gépet tud kiszolgálni. 24000 MHz-es vagy nagyobb virtuális gép már csak egy kerül egy fizikai szerverre, ilyen mellett már csak kisebb virtuális gépeket futtatunk. Előfizetőink ezért nálunk számíthatnak arra, hogy a virtuális gépeket kiszolgáló fizikai gépek sohasem lesznek túlterhelve, mindemellett minden szempontból igen gyors virtuális gépet kapnak, mely erőforrások (processzor, memória, diszkkapacitás) tekintetében igen szélesen skálázható.

Virtuális RAM

A virtuális szerverhez előfizetett RAM eleve allokált a virtuális szerverhez. Bármikor upgrade-elhető nagyobbra, ehhez egyetlen újraindításra van szükség.
Más vps szolgáltatókhoz képest tipikusan sok memóriát biztosítunk a virtuális gépekhez. Az előfizetői csomagot eleve úgy állítottuk össze, hogy ne legyen érdemes kevés memóriával előfizetni virtuális gépekre. A kevés memóriával rendelkező virtuális gépek ronthatják a kiszolgálást a nagyobb arányú diszkműveletekkel. Másrészt előfizetőink egyes gépei szempontjából sem szeretnénk, ha alulméretezett memória miatt az igénybevett virtuális gép alulteljesítsen.

Operációs rendszerek

64-bites Debian és 64-bites Ubuntu Servert támogatunk Xen alatti paravirtualizációval a Low-Cost virtuális szerverhoszting szolgáltatásunk keretében.
Xen alatt virtuális szerver szolgáltatásunk alatt más operációs rendszerek is választhatók: több más Linux disztribúció, pl. CentOS, továbbá FreeBSD, és Windows Server, de ezek mind csak teljes virtualizációs módban, azaz nem paravirtualizációs módban, illetve nem a Low-Cost előfizetés keretében.
A Xen alapú szolgáltatásainknál a drágább VMware ESX alapú kiszolgálás nagyobb rugalmasságot, több lehetőséget biztosít. Mindazonáltal a tipikus Linuxos/LAMP kiszolgálásra kiválóan alkalmas a Xen paravirtualizációs szolgáltatásunk.

Menedzsment

Előfizetőink az általuk használt virtuális gépeket távolról bármikor webes felületen keresztül újraindíthatják vagy konzolon elérhetik, e célra állandó webes felület áll rendelkezésükre.

További lehetőségek

Xen alapú VPS szolgáltatásunk esetén lehetőség van az alábbiak igénybevételére:

  • virtuális gépek között virtuális privát lokális hálózati csatlakozás kialakítására,
  • nagyobb sávszélességre,
  • további mentési opciókra és backup tárterületre,
  • rendszergazdai-, rendszermérnöki munka igénybevételére,
  • tűzfal és csomagszűrő beállításokra,
  • VPN kapcsolat használatára.

Virtuális vagy fizikai gép?

Virtuális vagy fizikai gépet érdemes választani? Nehéz erre egyértelmű választ adni, mert esete válogatja. Kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, készséggel nyújtunk segítséget a választásban. Több mint 10 éves tapasztalatunk, virtualizációban tapasztalt szakembergárdánkkal állunk rendelkezésükre.