Virtuális szerver (VPS)

Az INTEGRITY kétféle fő virtuális gép szolgáltatást nyújt:

A Standard VPS szolgáltatásunk keretében a VPS-ek konfigurációját előfizetőnk szabadon megválaszthatja, valamint kész predefiniált csomagokat is választhat, melyek szabadon upgrade-elhetők.

 

Standard VPS szolgáltatás

500 GB-nál nagyobb tárhely esetén. kérje egyedi ajánlatunkat!

Predefiniált VPS díjcsomagok megtekintéséhez kattintson IDE.

Fogalmak:

vCPU – garantáltan rendelkezésre áll az előfizetett számú vCPU, egy vCPU – egy fizikai processzor hyperthreadnek felel meg

RAM – fizikailag rendelkezésre áll, fizikailag teljes mennyiségégében lefoglalt az előfizetett virtuális RAM

IOPS – ún. normalizált IOPS (normalized IOPS), mely azt jelenti, hogy 8 KB-nyi adatként van számolva egy IOPS, szintén garantált érték. (framemérettől függően 100 IOPS maximum 0,8 MB azaz 8 Mbit IO sávszélességnek felel meg; a beállított érték nem felső korlát, bizonyos mennyiségű túllépést a rendszer engedhet)

Megrendelés

Amennyiben szolgáltatásunk elnyerte tetszését és szeretné megrendelni, úgy az alábbi dokumentumot kérjük, cégszerűen töltse ki, és juttassa vissza Ügyfélszolgálatunknak az
o f f i c e @ i n t e g r it y . h u címre.

Letöltés: Virtuális Szerverhosting adatlap

 

 

Standard VPS szolgáltatás rövid ismertetése

 

A Standard VPS szolgáltatás

  • elsősorban Linux virtuális szerverek kiszolgálásra pozícionált, és Windows Serverekhez is használható,
  • elsősorban – de nem kizárólag – üzleti előfizetőknek szánt,
  • szélesen skálázható, akár egész kis, akár nagyteljesítményű fizikai gépek kiváltására is alkalmas.

 

Skálázhatóság

Standard VPS más előfizetésre migrálva:
minimum: maximum:
virtuális processzorok (vCPU) száma: 1 60 80
RAM: 1 GB 200 GB közel 1 TB
IOPS: 400 4000 akár lényeges több, vagy akár SSD tömb, illetve PCIe SSD-k fizikai sebessége
Internet sávszélesség: 100 Mbps 200 Mbps tovább növelhető
diszkterület 50 GB

A szolgáltatás technikai jellemzői

Linux esetén tipikusan paravirtualizációt alkalmazunk (Debian, Ubuntu, CentOS esetén), más operációs rendszerek esetén teljes virtualizációt (Windows Server). A támogatott operációs rendszer verziókról lista itt található.

A virtuális géphez rendelt memória minden esetben fizikailag is allokált a virtuális géphez; így a memóriahasználat esetén nem fordulhat elő, hogy lassabb lenne a memóriaelérés amiatt, hogy a virtuális gépnek nem áll folyamatosan rendelkezésre az előfizetett memória.

Virtuális processzor lényegében egy fizikai processzormag hyperthreadjének felel meg[3].

A storage minden esetben SSD alapú (egyedi előfizetés esetén PCIe SSD alrendszer is választható, illetve választható még dedikált SAS vagy dedikált SSD diszktömb is).

IOPS szabályozott, de egyben garantált is.

A storage-ra írást virtuális gép előfizetéstől függően havi szinten szerződésben korlátozzuk, de ezen korlátok technikailag túlléphetők, illetve magasabb korlátra is köthető szerződés, valamint eleve rendkívül nagyok is ezen korlátok, köszönhetően annak, hogy nagy írástűrésű enterprise kategóriájú SSD-ket alkalmazunk[4].

Internet sávszélesség garantált, bizonyos túllépése a névleges értéknek (100 vagy 200 Mbps-nek) lehetséges, de már nem garantált.

 

Menedzsment felület

Előfizetőink menedzsment felületen indíthatják, újraindíthatják, leállíthatják a virtuális gépeiket, valamint a menedzsment felület a virtuális géphez konzolt is biztosít.

A menedzsment felületről további információ itt található.

 

Mentés

A virtuális gépekről opcionálisan, 2.000,-Ft/hó díj ellenében, úgynevezett emelt szintű, napi teljes mentést készítünk, melyet mentési rendünknek megfelelően több napig megőrzünk, alapértelmezetten hét napig.

Továbbá az általunk végzett mentéstől teljesen függetlenül minden VPS-hez igényelhető FTP backup tárhely is, mely 100 GB-ig virtuális gépenként díjmentes. Az FTP tárhely a virtuális gép IP címéről érhető el.

 

Rendelkezésre-állás

Éves szinten 99,5 % rendelkezésre-állást vállalunk. [5] [6] [7] [8]

 

Előfizetés, szerződés

Alapértelmezetten egy hónapos felmondási idejű, határozatlan idejű szerződés köthető (hűségnyilatkozat nélkül).

 

Kiegészítő szolgáltatások, bónuszok

 

Díjmentes FTP tárhely: 100 GB backup célra használható FTP tárhely díjmentes minden egyes virtuális géphez. Ezen FTP tárhely a virtuális gép publikus IP címéről érhető el. Díj ellenében növelhető a tárhely.

 

Kedvezmények más szolgáltatásainkból: virtuális gép előfizetőink számos más szolgáltatásunkat kedvezményes vagy viszonteladói áron vehetik igénybe, például domain regisztrációs szolgáltatásainkat.

Előre definiált VPS díjcsomagok:

A VPS-ek gyakorlatilag szabadon bővíthetők vCPU-kal, RAM-mal, a tárhely növelhető, a rendelkezésre álló IOPS és más paraméterek is szintén bővíthetők, IP címekből több is fizethető elő VPS-ekhez.

Noha semmi kötöttség nincs, hogy előre definiált vagy egyedi konfigurációjú VPS-re fizessen elő előfizetőnk, a választás megkönnyítésére néhány előre definiált konfigurációt áraztunk, ezen az ún. előre definiált VPS díjcsomagok, melyeket itt mutatunk be.

Az A típusú VPS konfigurációk inkább CPU, a B típusúak CPU-RAM tekintetében kiegyensúlyozottak, a C típusúak pedig a memória intezív kiszolgálásra ajánlottak.

 

VPS alapú egyedi szolgáltatásaink

Viszonteladók, több virtuális gépet használó, vagy egyedi igényű előfizetőink részére egyedi, a Standard VPS-től eltérő, VMware alapú szolgáltatásokat is nyújtunk. Készséggel segítünk megtalálni előfizetőnk a számára megfelelő megoldást, kérjük forduljanak hozzánk bizalommal.

INTEGRITY Cloud Virtuális Datacenter

 

Az INTEGRITY Cloud Virtuális Datacenter szolgáltatás mission-critical enterprise kategóriájú virtuális szerver, illetve virtuális datacenter szolgáltatás.

Előfizetőnk e szolgáltatás keretében egy dedikált virtuális datacenterre fizethet elő, melyben előfizetőnk maga hozhat létre, konfigurálhat, futtathat virtuális gépeket, hozhat létre virtuális alhálózatokat, tűzfalakat stb. Lehetőség van mind weben, mind automatikus programozható interfészen keresztül menedzselni a gépeket.

Az előfizetés tipikusan kvótára és egy bizonyos minimális vagy átlagos használatra szól, de a kvóta erejéig túlhasználat is lehetséges, mely használat szerint (pay-as-you-go alapon) fizetendő. A kvóta igen nagy lehet, és bármikor növelhető is.

Lehetőség van csak tisztán kvótára és storage területre előfizetni és minden más használat szerinti havi díjazású.

A kvóta akár több száz virtuális CPU-ra és több száz GB RAM-ra szólhat, a virtuális gépek, virtuális hálózatok száma pedig gyakorlatilag tetszőleges lehet.

A szolgáltatás VMware vCloud alapú (ez alapjaiban az egyedi előfizetésű VMware Enterprise Plusnak felel meg).

A rendszer hibatűrő, magas elérhetőségű, igénybe vehető hagyományos SAN alapú és szoftver definiált osztott all-flash storage is.

A rendszer funkciókban nagyon gazdag, rendkívül skálázható, és extra hibatűrő funkciók is elérhetők (pl. akár a VMware Fault Tolerance, mely mainframe szintű rendelkezésre-állásra tervezett megoldást biztosít, az osztott storage pedig több független, akár többszörösen redundáns adattárolást biztosít, valamint disaster recovery site is igénybe vehető).

Amennyiben kérdése van vagy ajánlatot szeretne kapni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.


 

[1] Egyedi igények, viszonteladók kiszolgálására ezen standard szolgáltatás más változatait, illetve egyedi megoldásokat is kínálunk.

[3] fizikai kiszolgálóink jellemző processzora az Intel Xeon E7-4870-es processzor, mely egy 10-core, 20-thread, 30 MB L3-cache, 2,4-2,8 GHz-es processzor

[4] a legkisebb, 50 GB-os diszkterű VPS esetén is legalább 5 TB ez a korlát

[5] Az éves rendelkezésre-állás a szolgáltató által tartott karbantartás miatti esetleges üzemkiesés vagy szolgáltatás-korlátozás figyelembevételével számítandó (akkor is, ha az előre tervezett és meghirdetett, holtidőben végrehajtott esemény). A rendelkezésre-állás mértéke emiatt alacsonyabb lehet, mintha éves szinten megengedett idejű előre tervezett és meghirdetett karbantartások lehetnének, melyeket nem vennénk figyelembe az éves rendelkezésre-állás számításánál.

[6] Az éves rendelkezésre-állás számításánál viszont nem számítandó az előfizető kérésére kezdeményezett leállás, újraindítás, karbantartás, upgrade, downgrade miatti üzemkiesés, illetve minden olyan üzemkiesés, mely az előfizetőnek róható fel, vagy mely elhárítása, megelőzése érdekében az előfizető nem elvárhatóan járt el, vagy melyért maga is felelős. DOS támadások esetén hálózati sávszélesség, illetve elérés korlátozható vagy nem garantált szintű lehet, a rendelkezésre-állásba ez csak akkor számít, ha a szolgáltatási szerződés erről külön így rendelkezik.

[7] Egyedi szerződés szerint, valamint prémium szolgáltatásainknál a szokásosan vállalt 99,5 %-os rendelkezésre-állásnál magasabb érték lehet vállalt.

[8] Díjmentes próbára, tesztüzemre, alfa és béta tesztelés idejére rendelkezésre-állás nem vállalt, legalábbis tipikusan nem vállalt, kivéve ha a felek írásban másban egyeztek meg.