Az INTEGRITY által fenntartott nevekhez az INTEGRITY ingyenesen teljeskörű[1] névszervizt (DNS-t), valamint ingyenes webhosztátirányítást is nyújt. A teljeskörű névszerviz szolgáltatásunkhoz webes felhasználói interfészt is biztosítunk (INTEGRITY WebDNS).
Az INTEGRITY csak másodlagos névszerviz szolgáltatást is biztosít.
Abban az esetben, ha az ügyfelünk a domainigényléskor nem kéri az INTEGRITY által nyújtott névszervizt és saját DNS-t kíván használni, vagy az igényléskor beállított INTEGRITY DNS-t a későbbiekben szeretné sajátra cserélni, ügyfélszolgálatunkon kérhető a módosítás. Módosítási igényeket csak az igénylőlapon megnevezett költségviselőtől fogadunk el, emailen csak a költségviselő kapcsolattartó e-mail címéről.
Ügyfélszolgálatunknak tömeges (10 db felett) DNS rekord vagy névszerver módosítást operátori óradíj (4.000 Ft + ÁFA / óra; megkezdett félóránkét számlázva) ellenében áll módjában végezni.
DNS szolgáltatásaink:

 • teljeskörű domain névszerviz (WebDNS)
 • csak másodlagos névszerviz
 • dedikált névszerver kiszolgáló virtuális gép
 • rezolver DNS szolgáltatás
 • speciális DNS szolgáltatások

Reverse DNS szolgáltatás:

 • A WebDNS szolgáltatásunk igénybevételével ügyfeleink az általunk biztosított IP címekhez, IP tartományokhoz maguk is állíthatják a reverse (PTR) bejegyzéseket.

INTEGRITY teljeskörű domain névszerviz (WebDNS)

Az INTEGRITY névszerverszolgáltatás fő jellemzői:

 • a névszerverek csak authoritív kiszolgálók,
 • a névszervereink más-más hálózaton, részben földrajzilag is izoláltan üzemelnek,
 • zónatranszfert nem alkalmazunk, replikált adatbázisrendszer frissíti a névszervereinket, az adatbázisok közvetlenül az Internetről nem elérhetőek,
 • felhasználóink weben (az ún. INTEGRITY WebDNS-en keresztül) tarthatják karban saját domaineik DNS rekordjait (zónáit).

A teljeskörű névszervizünk kiszolgáló hosztjai:

 • dns1.hu
 • dns2.hu
 • dns3.hu

Felhívjuk a figyelmet, hogy ezek csak authoritív szerverek, így névszerverfeloldást (rekurziót) nem végeznek azon zónákra, melyet nem szolgálnak ki. Nem szabad, hogy authoritív szerver rezolver névszerverként működjön!

Csak másodlagos névszerviz

Tipikusan a teljeskörű névszerverszolgáltatásunkat ajánljuk, azonban azok részére, akik saját elsődleges névszervert üzemeltetnek és szükségük van másodlagos névszerviz szolgáltatásra, egy csak másodlagos névszerverkiszolgálót is üzemeltetünk. Ennek címe: secondary.dns2.hu. Ez teljesen független a teljeskörű névszervizünktől.
A csak másodlagos névszervizt nem ajánljuk senkinek, de díjmentesen igénybevehető felhasználói támogatás nélkül a nálunk igényelt, majd fenntartott domain nevekhez, illetve bizonyos korlátozásokkal szerverhoszting előfizetőink számára is díjmentes a használatuk.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a szokásos elsődleges + másodlagos, zónatranszferrel működő névszerver rendszereknél egyszerűbb, kényelmesebb, biztonságosabb igénybevenni a teljeskörű névszerverszolgáltatásunkat. Igazából semmi előnnyel nem jár csak másodlagos névszerver szolgáltatást igénybevenni a teljeskörű helyett, hátránnyal viszont számossal jár.

Rezolver névszerver szolgáltatásunk

Resolver névszervereket is működtetünk, melyek IP tartományainkból vehetők igénybe. Ezen resolver névszerverek állíthatók be nálunk hosztolt szervergépeken.
Resolvereink:

 • ns1.dns0.hu       212.52.165.3
 • ns2.dns0.hu       212.52.164.130
 • ns3.dns0.hu       195.90.98.3

Ezen resolverek a nem általunk szolgáltatott IP tartományokból nem érhetők el!

Dedikált névszerver szolgáltatás

Dedikált virtuális gépeket (VPS) is kínálunk, speciálisan DNS szolgáltatáshoz; vagy előfizetőnk által konfigurált és menedzselt formában vagy általunk telepített és rendszergazdai szinten menedzselt kiszolgálóként.

Speciális névszerver szolgáltatások

Bizonyos igényekre egyedi névszerverszolgáltatásokat nyújtunk, pl. DNSsec támogatására, DNS load balancing megoldásokra stb. Amennyiben speciális igénye, vagy olyan igénye van, mely jelenleg nem része teljeskörű névszerver szolgáltatásunknak, akkor kérjük keressen meg igényével és egyedi megoldást javaslunk és ajánlatot teszünk.

 


[1] elsődleges és másodlagos