Co-location szerver hoszting

Co-location azt jelenti, hogy valaki szervergépét vagy szervereit adatközpontban helyezi el, ahol a szolgáltató azt közösen mások eszközeivel együtt hosztolja.

A hosztolt szervergépekhez, akárcsak a dedikált szerver hoszting esetén, legtöbbször szintén biztosít Internet kapcsolatot a szolgáltató.

Dedikált szerver hosztinggal szemben a szervergépet az előfizetőnek kell beszereznie, és ahhoz magának kell szervizről is gondoskodni.

Co-location szerver hosztingnak a dedikált szerver vagy virtuális szerver alternatívája, dedikált szerver esetén az INTEGRITY nem csak a szerver-számítógépet biztosítja, hanem hardver karbantartást és éjjel-nappali azonnali hardverszervizt is biztosít.

Co-location szerver hoszting esetén a szolgáltató

  • szervertermi elhelyezést,
  • szünetmentes áramellátást,
  • és tipikusan Internet kapcsolatot biztosít a géphez (lehetőség van Internet kapcsolat nélküli számítógépek és hardver eszközök hosztolására is).

Co-location hoszting előfizesi díja elsősorban a számítógép áramfogyasztásától függ, másrészt méretétől, valamint függ az Internet kapcsolattól és más szolgáltatási paraméterektől is.

Redundáns tápcsatlakozás, VPN menedzsment elérés és bizonyos más szolgáltatások tipikusan a szerver hoszting szolgáltatás díjában benne foglaltak, azaz nem kell felárat fizetni értük.

Ha co-location szerver hoszting szolgáltatást szeretne igénybe venni, akkor kérje egyedi ajánlatunkat.