Virtualizáció

A virtualizáció a kezdetektől jelen van számítástechnikában, ma már az asztali alkalmazásoktól a kiszolgálókig, hálózatokban és adattárolásban egyaránt mindenütt általánosan alkalmazott. Szűkebb értelemben, ha virtualizációról beszélünk, akkor leginkább számítógépvirtualizációt értünk, amikor is virtuális számítógépeket, főként virtuális szervergépeket (virtual private server, VPS) futtatunk. Természetesen a virtuális számítógépek kiszolgálásához alapvető a storage virtualizáció, a hálózati virtualizáció is, de ezek legtöbbször a háttérkiszolgálás részét képezik, előfizetőink számára a háttérben maradnak.
Az INTEGRITY egész korai időktől alkalmaz virtualizációs technikákat erőforrások biztonsági elkülönítésére, illetve azért, hogy erőforrásokat garantáltan biztosíthasson előfizetői számára. Amint lehetőség adódott alkalmaztuk a FreeBSD jail technológiát, majd 2001-től kezdve széles körben a VMware virtualizációs megoldásait, ma már számos operációs rendszer szintű, para- és teljes virtualizációt alkalmazunk, támogatunk, mint OpenVZ, KVM, Hyper-V, Xen, VMware alapú virtualizációt. Virtuális gépeket (VPS) elsősorban Xen és VMware vSphere ESX alapon szolgáltatunk.
Dedikált virtuális szerver szolgáltatás:

  • Xen alapú
  • VMware vSphere ESX alapú

Virtualizációs terméketet, szoftvereket forgalmazunk is (Citrix, Microsoft, VMware), valamint rendszerintegrációt, tanácsadást, virtualizációs megoldásokat is kínálunk.